Jump to Navigation

Qershite

Kur flasim per ushqimet me te shendetshme aty kemi edhe qershite. Qershite mburren me nje liste te gjate te fuqive sheruese. Qershite jane te pasura me substanca qe ndihmojne kunder inflamacionit dhe kancerit. Sikur kjo te mos mjaftonte, ne studimet laboratorike, kuercetini dhe acidi ellagjik, dy perberes qe gjenden ne qershi, kane treguar se zmbrapsin dhe ndalojne rritjen e tumoreve e gjithashtu edhe shkaktojne qelizat kancerogjene qe te bejne vetevrasje – pa shkaktuar deme ne qelizat e shendetshme. Qershite, pervec tjerash, kane edhe perberes antiviral dhe antibakterial.


Main menu 2