Jump to Navigation

Qepet

Qepet kane nam te keq per shkak te efektit te tyre ne ere te gojes, por kjo nuk eshte e vetmja pjese e trupi ku qepa ka efekt. Qepet permbajne enzime te fuqishme qe luftojne kancerin; konsumimi i qepes ka treguar te ndihmoj ne zvogelimin e rrezikut te kancerit te prostates dhe ezofagut e gjithashtu eshte i lidhur me zvogelimin e vdekshmerise nga semundja koronare e zemres. Hulumtimet sugjerojne se qepa gjithashtu ndihmon duke mbrojtur stomakun nga kanceri. Qepet permbajne sulfide qe ndihmojne ne zvogelimin e shtypjes se gjakut dhe kolesterines (kolesterolit), e gjithashtu permbajne edhe peptide qe ndihmojne ne parandalimin e demtimit te eshtrave duke stopuar humbjen e kalciumit dhe mineraleve tjera te eshtrave.


Main menu 2