Jump to Navigation

Karrotat

Karotat jane burim shume i mire i antioksidanteve potent te njohur si karotenoid. Dietat qe kane shume karotenoid jane lidhur me zvogelimin e rrezikut te kancerit te gjirit postmenstrual e gjithashtu edhe kancerit te fshikezes se urines, zverkut, prostates, zorres, laringut dhe ezofagut.
Ne anen tjeter dietat me pak karotenoid jane asociur me semundje kronike duke perfshire ketu semundjen e zemres dhe kancer te ndryshem. Hulumtimet sugjerojne qe vetem nje karote ne dite do te zvogelonte pergjysme rrezikun e kancerit te mushkerive. Karotat gjithashtu mund te zvogelojne rrezikun e kancerit te veshkave dhe vezoreve. Pervec qe lufton kancerin, materiet ushqyese ne karrota ndalojne semundjet kardiovaskulare, stimulojne sistemin imunitar, ndihmojne shendetin e zorreve dhe perkrah shendetin e vesheve dhe syve.


Main menu 2