Jump to Navigation

Brokoli

Veshtire se mund te gjesh ndonje ushqim tjeter me kaq shume perberes natyral qe ndihmojne shendetin ashtu si brokoli. Nje grusht (filxhan) me brokoli te ziera ofron 200 perqind te vitamines C te rekomanduar (prape me shume se portokalli), gati ka po aq vitamine K, dhe rreth pergjysme te sasise se rekomanduar ditore te Vitamines A, se bashku me folate, fiber, sulfur, hekur, vitamina B dhe nje mori materiesh tjera ushqyese. Kalori per kalori brokoli permban gati dy here me shume sasi te proteinave se sa bifteku – e shume me shume fitonutrient mbrojtes. Po kerkon ushqimet me te shendetshme, ja ku e ke brokolin!


Main menu 2