Jump to Navigation

Lule lakra

Po i njejti bar i cili eshte i njohur per prishjen e oborrit te shtepive ka gjithashtu histori te gjate te perdorimit si bar sherues ne kultura te ndryshme rreth globit. Nje filxhan me flet te luleradhiqeve ofron 535 perqind te sasise se rekomanduar te vitamines K dhe 112 perqind te sasise se rekomanduar te vitamines A. Fletet e Luleradhiqeve, apo pipirit ashtu si i quajme ne, jane gjithashtu burim i mire i vitamines C, kalciumit, hekurit, fibres dhe kaliumit. Nga te gjitha ushqimet eshte nga me te pasurit me vitamine A, ne mesin e jeshileve (perimeve jeshile) eshte burimi me i mire me beta-karotene. Nese deri me tani nuk e keni ditur qe konsumohen, tash kur e dini qe eshte nga ushqimet e shendetshme sheruese, a do te ndryshoni mendim, a do filloni ta konsumoni?


Main menu 2