Jump to Navigation

Dieta e ndarë në “zona”

Bazohet në kontrollin e agjentëve biologjik që kontrollojnë sistemin hormonal dhe çdo funksion fiziologjik siç është sistemi kardiovaskular, sistemi nervor qendror, ai imunitar etj. Të ndjekësh këtë dietë do të thotë të mos konsumosh ushqime me nivel të ulët glicerid(IG). Në këtë mënyrë tregohet shpejtësia me të cilën rritet përqendrimi i glukozës në gjak nga marrja e një ushqimi me karbohidrate, dhe kjo përcakton nivelin e insulinës në mëlçi si dhe nivelin e sheqerit që qarkullon.

E thënë në këtë mënyrë, mund të duket shumë e komplikuar, por gjithçka duket e thjeshtë të provohet një dietë e tillë: një pjesë e konsiderueshme proteinash, me pak yndyrna si ato që ndodhen tek peshku dhe mishi i pulës) shoqëruar me garniturë perimesh, zbukuruar me bajame të copëtuara, shoqëruar me ëmbëlsirë dhe me fruta.Main menu 2