Jump to Navigation

Dieta kronike

Kjo dietë bazohet në oraret që merret ushqimi si dhe në ndryshimet hormonale që vërehen gjatë ditës. Ekzistojnë hormone që favorizojnë yndyrnat e tepërta trupore dhe humbjes së muskujve dhe të tjera që favorizojnë yndyrnat trupore dhe shtimit të muskujve.

Sipas mbështetësve të kësaj diete, duhet të kufizohet përdorimi i karbohidrateve në orët e vona të darkës. Profili hormonal që karakterizon orët e darkës, favorizon përdorimin e yndyrnave për fitim energjie dhe rigjenerim të muskujve gjatë natës. Duke ndjekur këtë mekanizëm, në praktikë, kjo dietë kërkon të stimulojë hormonet që favorizojnë humbjen në peshë. “Nuk është vërtetuar ende që këto mekanizma influencojnë në peshë, por gjithmonë është mirë të besosh tek një ekspert”.Main menu 2